nieuws 2011
Start Omhoog

 

 

 

nieuws 2011

26 december 2011: Bedankt voor alle felicitaties via krabbel, bericht op facebook, mailtjes, sms en kaarten voor mijn 22ste verjaardag!
Heb een hele leuke verjaardag gehad!
Bedankt allemaal.

25 december 2011: Beste bezoekers van mijn site, prettige kerstdagen!

22 december 2011: Vandaag ben ik jarig en 22 jaar geworden!

21 december 2011: Vandaag hebben ze mijn nieuwe klos gebracht voor in mijn nieuwe rolstoel en de bandjes voor de voeten zijn gemaakt. Nu komt de gemeente binnenkort om te kijken naar mogelijk wielen met een motortje.Tevens zit nu de heupgordel erin.

15 december 2011: Vandaag is mijn nieuwe rolstoel weer teruggebracht. De gordel, de taxiklem en de klos is erin gemaakt. Alleen deze is te groot en zal dus nog veranderd moeten worden en er komen nog wielen op met motortje waarschijnlijk. Binnenkort foto's van mijn nieuwe rolstoel te bewonderen op mijn site.

13 december 2011: Tussenevaluatie en opdrachten stage besproken. Zijn goed te spreken. Verder ben ik druk bezig met de zogeheten prestaties (opdrachten) om de werkprocessen te kunnen afsluiten. Gaat naar wens. 

26 november 2011: Vandaag weer op pad geweest om bushaltes te controleren op rolstoeltoegankelijk met het Platform gehandicaptenbeleid. Binnenkort zullen we onze bevindingen evalueren en presenteren.  Verder is mijn nieuwe rolstoel weer meegenomen om o.a. er een gordel in te maken.

23 november 2011: Deze week wordt in de gehele gemeente Westerveld huis- aan-huis een informatiekrant verspreid over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Westerveld. Ik heb een interview gegeven aan dit blad zoals eerder is gemeld door mij op deze site. Het interview gaat over hoe ik te maken heb met de WMO en over mijn opleiding en het onderzoek dat ik gedaan heb over integratie van mensen met een lichamelijke beperking voor mijn opleiding. De gehele krant kun je hier digitaal bekijken. Deze link is afkomstig van de website van de gemeente Westerveld.

22 november 2011: Zoals jullie  wellicht weten had ik kort geleden een interview met "BOSK magazine voor jou" Een jongerenmagazine waarin jongeren met een beperking centraal staan. Het magazine is een onderdeel van belangenverenging BOSK. Wil je mijn artikel lezen? Dat kan! Het magazine is vandaag verschenen.Bekijk het hier.

15 november 2011: Vandaag had ik mijn presentatie van mijn onderzoek "Kan iemand met een lichamelijke beperking integreren in de samenleving?" Dit is een onderdeel van mijn examen van de  opleiding sociaal-cultureel werk niveau 4. Ik ben hiervoor geslaagd met een dikke voldoende! Hier ben ik erg blij mee!

12 november 2011: Ben naar aanleiding van mijn essay gevraagd of ik samen met platform gehandicaptenbeleid in de gemeente waar ik momenteel woon, wil kijken naar de toegankelijkheid van bushaltes en bussen. De bedoeling is dat ook dit aangepast wordt voor rolstoelgebruikers. Hiervoor ga ik een aantal dagen of dagdelen op pad om samen met een meneer van het platform hier na te kijken en deze te beoordelen. Vervolgens zullen we onze bevindingen presenteren aan de gemeente. 

11 november 2011: Gisteren had ik in het kader van mijn stage op school de uitvoering van de activiteit "De dag van de mantelzorg" Tijdens deze dag heb ik o.a. mantelzorgers ontvangen, de bemanning van de informatiekramen voorzien van informatie. Tevens heb ik o.a. de publieksprijs voor mooiste kraam mogen uitreiken. Het was een zeer geslaagde dag! De stagebegeleider was ook zeer tevreden over mijn rol deze dag.

 

31 oktober 2011: Vandaag is mijn nieuwe rolstoel even gebracht en er is over gepraat wat er nog ontbreekt zoals een gordel, dit maken ze eraan en vervolgens wordt de rolstoel weer geleverd met gewone wielen. Na twee weken ongeveer gaat de gemeente kijken naar wielen met een motortje. Rolstoel ziet er erg mooi en compact uit!

30 oktober 2011: Zie in het fotoboek de langverwachte foto's van mijn twee nieuwe brillen. Reacties op mijn nieuwe brillen zijn welkom in mijn gastenboek.

18 oktober 2011:Deze week herfstvakantie. Daarnaast druk met school met mijn essay. Al een heel eind!

17 oktober 2011: Loop zoals het er nu uitziet tot februari stage op school bij de afdeling waar de school allerlei projecten krijgt zoals het mede organiseren van "de dag van de mantelzorg" in Hoogeveen. Hier lopen meer studenten stage van verschillende opleidingen. Het zijn zeg maar allerlei bedrijfjes en organisaties in school begeleid door een docent om echte werksituaties te creŰren in school zelf.

10 oktober 2011: Vandaag interview gehad met een communicatieadviseur van de gemeente Westerveld over mijn onderzoek in het kader van mijn opleiding en hoe ik kijk tegen de WMO en integratie van mensen met een beperking in met name deze gemeente. Dit interview was voor een WMO blad dat de gemeente eens per jaar uitbrengt. Het blad verschijnt waarschijnlijk in november.

26 september 2011: Ik heb vandaag een interview gehad met iemand van de BOSK ( belangenverenging voor mensen met een motorische beperking) Zij geven een magazine uit voor jongeren met een beperking en ik kom hier in te staan met een interview over mijn onderzoek voor mijn opleiding en toekomstplannen. Deze komt in November uit en is voor BOSK leden te bestellen.

20 september 2011: Ik ben druk met mijn onderzoek voor mijn opleiding SCW over of er mogelijkheden zijn voor integratie van mensen met lichamelijke beperking. Hiervoor heb ik boeken geraadpleegd, eerder gedaan onderzoek en tal van andere bronnen. Tevens heb ik met diverse mensen interviews gehouden waaronder met medewerkster WMO van de gemeente Westerveld. Ik vind het erg leuk om met dit onderzoek bezig te zijn, ook omdat het een ondewerp is dat mij zelf aangaat. Dit is ook de reden dat ik heb gekozen voor het onderwerp. Mijn presentatie van he onderwerp ook wel essay genoemd is in november en een onderdeel van mijn examen van deze opleiding.

10 september 2011: Voor het vierde jaar ga ik komend weekend samen met mijn schoonmoeder naar het Axis-festival. Het Axis-festival is een theater en muziekfestival dat zich kenmerkt door  het theater dat zich op vaak ongebruikelijke plekken bevindt zoals midden in een winkelstraat, in een winkel, of op een boot. Iwan is hier vrijwilliger. Ik heb er erg veel zin in!

9 september 2011: Onze jaarlijkse traditie vindt vanavond weer plaats. Ik ga samen met mijn vriend en een oom en tante naar Shakespeare. Dit jaar wordt de voorstelling Hamlet gespeeld.

6 september 2011: Vandaag is mijn school weer van start gegaan. Het derde en tevens laatste jaar van de opleiding SCW ( Sociaal-Cultureelwerk) niveau 4. Verder  is mijn vader vandaag jarig!

24 augustus 2011: Vandaag mijn twee nieuwe brillen opgehaald. Binnenkort te bewonderen op deze site. Houd de site dus in de gaten!

22 augustus 2011: Zoals veel van jullie weten heb ik naast deze website nog een andere site en wel de Carlo & Irene fansite, omdat ik groot fan ben van dit duo. Door drukke werkzaamheden heb ik deze site de afgelopen tijd weinig geŘpdate, maar de site is nu weer terug met regelmatig updates! De site beheer ik samen met Inge. De site kun je vinden via: http://carlo-irene.johan-weishaupt.nl.

10 augustus 2011: zoals ik gisteren al vermelde op de site is vandaag o.a. de gemeente geweest om te praten over een geheel nieuwe rolstoel. alle eisen en mitsen en maren heb ik besproken en de rolstoel wordt aangevraagd. Eerst met gewone wielen . Vervolgens gaan we kijken naar een wielsysteem waar een motortje in de wielen zit. Er is geschat op een levertijd van ongeveer 6 weken door de betrokken deskundigen voor de nieuwe rolstoel Gisteren heb ik verder eindelijk twee nieuwe brillen gekocht. Deze zullen over enkele weken gekeverd zijn bij de brillenzaak.

 9 augustus 2011: Morgen komt de gemeente opnieuw langs om te praten en te adviseren met diverse andere betrokken instanties over een nieuwe rolstoel in plaats van de handbewogen rolstoel en elektrische rolstoel. de planning zoals het nu lijkt is dat ze eerst een gehele nieuwe rolstoel voor mij gaan maken waar ik goed in zit met gewone wielen. vervolgens gaan ze met de wielen aan de slag, waar een motortje in de naaf zal zitten. hoelang dit alles zal gaan duren is nog niet bekend. Mijn ervaring is dat zulke aanvragen lang duren. Ik houd jullie op de hoogte.

6 augustus 2011:   We zijn weer terug van vakantie! Dit jaar ging de reis naar Zuid-Limburg en een paar dagen naar Disneyland. We hebben allemaal erg genoten en veel dingen ondernomen waaronder natuurlijk Maastricht bezocht en beide Disneyparken. Lekker veel gegeten en veel geshopt. In tijden niet zo veel gekocht! eindelijk weer eens nieuwe schoenen aangeschaft.
En ook nog eens kleding gekregen van Iwan lief he.
Wat weer betreft hadden we ook niks te klagen, de Limburgse vlaai ging er dan ook goed in op diverse terrasjes.
Voor de mensen die wachten op een mooi kaartje moeten we helaas teleurstellen. We hebben dit jaar geen kaartjes verstuurd, omdat we maar een weekje weg zijn geweest en tegen de tijd dat de kaartjes dan zijn aangekomen zijn we al terug.
Ik hoop dat jullie ook allemaal een fijne vakantie hebben of nog krijgen. Geniet ervan!.
Vakantiefoto's volgen spoedig op deze website.

16 juli 2011: Vandaag ga ik samen met o.a. mijn vriend, mijn ouders, schoonouders, schoonzusje en nog een aantal mensen naar de musical Mary Poppins. Erg veel zin in!

9 juli 2011: Vandaag zijn mijn lieve vriend en ik al weer drie jaar bij elkaar! Wat gaat de tijd snel. Ik hou superveel van je, Iwan!

6 juli 2011: Vandaag eindgesprek op  stage gehad van mijn BPV 3 stage op Het Kronkelhonk. Alle onderdelen voldoende en een paar onderdelen met een goed. Zelfs 1 onderdeel met een goed als eindbeoordeling! Ze zijn dus erg tevreden! Hier ben ik natuurlijk erg blij mee!

5 juli 2011: Vandaag laatste portfoliogesprek van dit leerjaar gehad. Ik heb ook leerjaar 2 van de opleiding SCW goed afgerond met goede resultaten. Ze zijn erg tevreden. Ik ben ook volledig op schema wat opdrachten betreft. Helemaal blij ben ik natuurlijk met deze resultaten. Morgen eindgesprek op stage BPV 3 ( Het Kronkelhonk) waarna ik nog eventjes blijf op deze stage  tot ongeveer week 29.

4 juli 2011: Vanmiddag hebben we met de studente en coaches n van de hele opleiding SCW de uitzwaai-activiteit gehad. De jaarlijkse afsluitingsactiviteit van het leerjaar. Dit keer mocht ik deze activiteit organiseren en uitvoeren, waar ook  een opdracht aan gekoppeld was voor mij. Het was een Ik hou van Holland middag. Het was een geslaagde middag!

24 juni 2011: Enige tijd geleden melde ik al dat ik bezig ben met een nieuwe rolstoel. Vandaag hebben ze de pasrolstoel weer meegenomen en gaan ze aan de slag met de zitting. Ze gaan er eerst voor zorgen dat ik goed zit, waarna er gekeken wordt naar het wielsysteem op de rolstoel. Wordt vervolgd dus.

20 juni 2011: Vandaag heb ik het laatste onderdeel van Nederlands: een  presentatie houden goed afgesloten. Dit betekent dat ik nu Nederlands ook volledig heb afgesloten op niveau 4. Hier ben ik erg blij om.

6 juni 2011: Vandaag het vak burgerschap afgesloten met goed resultaat. Opdrachten en eindgesprek waren erg goed. Ik ben daar natuurlijk erg blij mee! Verder vandaag onderdeel gesprekken voeren; houden van een vergadering ook goed afgesloten. Nog eÚn onderdeel te gaan van Nederlands en dan heb ik ook dit vak afgesloten!

2 juni 2011: Ik loop nog steeds stage op Het Kronkelhonk in het kader van deze stage verzorg ik o.a. voorlichtingen voor groep 8 leerlingen over o.a.: "Hoe werkt mijn agenda?" en lichamelijke beperking.

30 mei 2011: Al een tijdje ben ik bezig voor een nieuwe rolstoel. Dat in plaats zal zijn van mijn elektrische rolstoel. Ik heb sinds vandaag een rolstoel in de pas dat wil zeggen dat ik de rolstoel mag uitproberen. In dit geval gaat het om het uit proberen van de wielen en zitting. Dit zijn wielen met een elektromotor. Hierdoor heb ik straks geen grote elektrische rolstoel meer dat vaak meer in de weg zit dan dat je er voordeel van hebt. Wanneer de definitieve rolstoel komt is nog niet bekend. Ik mag deze "pasrolstoel" twee weken houden, uitsluitend voor thuisgebruik. Er zit namelijk geen rolstoelklem op.

25 mei 2011: Ik heb inmiddels het onderdeel schrijven van Nederlands ook afgerond. Moet nu alleen nog onderdeel gesprekken voeren doen dat bestaat uit twee gedeeltes.

5 april 2011: Vandaag het laatste onderdeel van Engels gehaald! Het ging hier om het onderdeel van gesprekken voeren; een informeel gesprek hebben met een gast in een bedrijf. Het onderdeel schrijven van Engels had ik vorige week al behaald. Dit betekent dat ik helemaal geslaagd ben voor Engels op niveau 4!! Hier ben ik natuurlijk erg blij mee!

3 april 2011: Even weer eens een update. Afgelopen maart had ik met school het project "De dinershow voor het bedrijfsleven en een avond voor ouders. Helaas is de avond voor de bedrijven  wegens te weinig aanmeldingen niet doorgegaan. Ik heb tijdens de show een rap optreden gegeven. Wat co÷rdinatie betreft zat ik in de PR werkgroep, waar ik ook voorzitter van was. Het was een project met de studenten LHE, SCW, FL en horeca. Ik heb goede reacties gehad op mijn optreden en daarnaast mijn presentatie van The Battle. Er bestaat een kans dat er verder in het jaar alsnog een dinershow wordt georganiseerd voor het bedrijfsleven, maar dit is niet zeker.

21 februari 2011: Druk aan de slag geweest op stage voor een educatief project voor basisschoolkinderen afgelopen week. Ga ik komende week verder mee aan de slag.

18 februari 2011: Vanavond ga ik weer naar de Elper revue met mijn vriendje, moeder, buurvrouw, Inge en een oom en tante. Vast weer gezellig!

11 februari 2011:  Vandaag had ik de de hele dag herhalingsles EHBO. Vanaf deze week loop ik opnieuw stage bij Het Kronkelhonk, omdat het zo goed ging, dit maal voor een halfjaar.

* Onderdeel Lezen van Nederlands heb ik inmiddels ook afgesloten op niveau 4. 

13 januari 2011: Binnenkort start mijn stage BPV 3 bij het Kronkelhonk in Slagharen vanaf 9 februari ga ik hier voor de tweede keer stage lopen. Dit keer voor een half jaar.

12 januari 2011: Vandaag had ik een examen Engels onderdeel luisteren op niveau 4 ( onderdeel van mijn opleiding) Hiervoor ben ik geslaagd! Wat Engels betreft hoef ik nu alleen nog maar onderdelen schrijven en gesprekken voeren te doen en dan heb ik Engels op niveau 4 volledig gehaald!

1 januari 2011: Al weer 2011! Ik wens iedereen een supergoed 2011 met veel geluk en een goede gezondheid!